Dugnader 2011

Ronny Muri vasker loftet på hytten 26/3-11.
Ronny Muri vasker loftet på hytten 26/3-11.
En av de nye trebroene ved hytten.
En av de nye trebroene ved hytten.

Målet for dugnadene i 2011 har vært å gjøre hytten i tipp topp stand til markeringen av 75 års jubileet. Innvielsesfesten i hytten skjedde 7. juni 1936. I 2011 ble 75 års jubileet markert 22. mai.

Årets første dugnad foregikk 26. mars. Målet for denne dugnaden var å starte nedvaskingen av hytten og felle furuer for årets vedproduksjon. Loftet ble ryddet og vasket. Noen furuer sør for hytten, overmoden for hogst, måtte bite i gresset. Det var viktig å få dem i bakken før sevjen stiger og gjør dem vanskelig å få tørre. Jan O. Larsen malte på årstallene 1936 og 2011 for å markere at hytten er 75 år.

Lørdag 9. april var det ny dugnad. Det var nedvasking av vegger og tak i peisestuen og de andre rommene i hovedetasjen. Det blir utrolig mye sot og skitt, særlig i nærheten av oljelampene.

Torsdag 4. mai var fire mann oppe ved hytten og tok ned fem helikopterlass. Det var materialer til trebroer rundt hytten og prefabrikerte vanger og trinn til den nye trappen i stien nedenfor ståltrappen. I tillegg fikk vi endelig opp det nye solcelleanlegget.

21. mai, dagen før jubileumsmarkeringen, ble ryddingen av hytten fullført. En fotoutstilling med bilder fra hyttens historie ble hengt opp på østveggen i peisestuen. Utenfor ble trebroene rundt hytten og over myren til brønnen montert.